Lees de tekst nog niet.
Bekijk de titel en het plaatje.
Wat zie je al?
Welke zin past bij deze tekst?
Ben je ook een zoetekauw en wil je voor Pasen iets lekkers maken? Lees dan vlug dit recept voor paasschuimpjes.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 125 gram poedersuiker
- een theelepel maïzena
- een eetlepel azijn
Wat heb je nodig?
- een kom die goed is afgewassen
- een mixer die ook helemaal schoon is
- bakpapier
- een oven
- een kurk
- een lepel
- een spuitzak
Hoe pak je het aan?
Eerst moet je de eieren splitsen. Dat is een ingewikkeld klusje. Je moet elk ei voorzichtig breken en het doorzichtige deel – het eiwit – uit het ei laten lopen. Laat dit in een schone kom lopen. Het gele deel van het ei – het eigeel – doe je in een ander bakje. Dat heb je niet meer nodig. Het is belangrijk dat er geen druppel eigeel bij het eiwit komt. Anders gaat het later mis.
Daarna klop je het eiwit met een mixer helemaal stijf. Het eiwit is dan niet meer doorzichtig, maar wordt dan helemaal wit. Het is goed als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt.
Maak daarna een klein papje van de maïzena en de azijn. Doe de maïzena en de azijn beetje bij beetje in de kom, samen met de poedersuiker. Ook nu blijf je weer doorkloppen tot je de kom om kunt draaien, zonder dat er wat uitvalt. Je moet soms wel 5 tot 10 minuten mixen.
Ten slotte leg je het bakpapier op de bakplaat van de oven. Doe de inhoud van de kom met een lepel in een spuitzak. Spuit met de spuitzak mooie paasfiguurtjes op het bakpapier. Zet de oven op 100 graden en plaats de bakplaat in de oven. Doe een kurk van een wijnfles tussen de ovendeur, zodat die op een kiertje open blijft staan.
Tip: denk je aan de leesvraag?
Laat de figuurtjes 1,5 uur in de oven, tot het heerlijke paasschuimpjes zijn geworden. Vouw eventueel een mooi bakje om je paasschuimpjes in te bewaren. Dat wordt smullen!